Magnolia Tarifi
Çilekler çıkmaya başlayınca , kendini akıllara getiren tatlı ; magnolya. Yaz aylarının en sevilen tatlıların dan . Hafif kıvamı, lezzetli çilek tadı ve bisküvinin şahane uyumu. Burçak bisküvi ile yapılabileceği gibi bebe bisküvisi de tercih edebilir.
TÜM MALZEMELERİ TEK TIKLA SİPARİŞ ET.
Porsiyon: 6 kişilik
Hazırlık süresi: 30 dakika
MAGNOLİA
Malzemeler :
1 litre süt
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
2 paket vanilya
1 paket krema
1 paket burçak bisküvi
300 gr çilek
Hazırlanışı :
1.
Un, nişasta ve şeker
tencereye alınır. Süt azar azar ilave edilerek karıştırılır. Sürekli
karıştırarak (topaklanma olmaması için ) pişirilir. Ocaktan almaya yakın
vanilya eklenerek karıştırılır. Pişen
muhallebi üzeri streç film ile kapatılarak soğumaya bırakılır. Streç film tatlı ile temas edecek şekilde
kapatılmalı. Bu sayede muhallebinin kabuk tutması engellenir.
2.
Burçak bisküvi rondodan
ince şekilde çekilir. Çilekler dilim dilim doğranır.
3.
Soğuyan muhallebiye bir
kutu krema ilave edilerek çırpılır .
4. Servis kaplarına süslemesi yapılır. En alta çekilmiş bisküvi, kenarlarına dilimlenmiş çilek konur. Ortasına , kasenin yarısına kadar muhallebi ilave edilir. Üzeri düzlenerek bir kat daha bisküvi konulur. Bu kata isteğe göre tekrar çilek dilimleri konulabilir . Tekrar muhallebi konulur ve üzeri düzlenerek bisküvi veya çilek ile süslenerek buzdolabında dinlendirilir. Soğuk olarak servis edilir.