Çikolatalı Cookies Tarifi
Vereceğimiz tarifte malzemeler tam. Miktarlara ve uygulama
tekniklerine uyarsanız harika bir sonuç alacaksınız.
Daha fazla miktarda yapmak isterseniz malzemeyi 2 kat artırın.
TÜM MALZEMELERİ TEK TIKLA SİPARİŞ ET.
ÇİKOLATALI KURABİYE ( CHOCOLATE COOKİE )
Porsiyon: 12 adet
Pişme süresi : 8 dakika
Hazırlanma süresi : 10 dakika
MALZEMELER:
60 gr tereyağ
25 gr esmer şeker
50 gr beyaz toz şeker
1 paket vanilya
1 yumurta
180 gr un
1 tatlı kaşığı (silme) karbonat
Yarım çay kaşığı tuz
80 gr sütlü çikolata
2 yemek kaşığı bitter damla çikolata
HAZIRLANIŞI:
1.Fırınımızı fanlı ayarda 180 dereceye ayarlayıp
çalıştıralım.
2.Oda ısısında olan tereyağ ile şekerler , mikser yardımı
ile krema kıvamına gelene dek çırpılır. Vanilya eklenir tekrar çırpılır.
Yumurta eklenir ve sadece karışana kadar çırpılır , yumurta eklendikten sonra
çok fazla çırpılma yapılmaz.
3.Un, karbonat, tuz ayrı bir kapta karıştırılır. Her yanına
eşit dağılsın diye. Yağlı karışıma ilave edilir ve bir kaç kez dur çalıştır
yaparak karıştırılır.
4.Tablet çikolata doğranır ve damla çikolata ile
karıştırılır. Üzerine koymak için ,1.5 yemek kaşığı kadar çikolatadan ayrılır
ve kalanı hamura eklenerek spatula ile karıştırılır.
5. Hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar alınır ve
yuvarlanır. Üzerine bastırmayınız.
6.Yağlı kağıt serilmiş , açık renkli bir tepsiye aralıklı
olarak dizilir. Bu kısma dikkat koyu renkli ( siyah ) tepsiler ısıyı daha fazla
çektiği için kurabiyenizin yayılmasına sebep olur. Metal , gümüş renkli tepsi
kullanın diye tavsiye ediyorum.
7.Hazır olan tepsi fırına konur ve sadece 8 dakika
pişirilir. Çıktığında yumuşak olmasına aldanmayın durdukça daha da sert bir
kıvam alacaktır.
8. Fırından çıkan sıcak kurabiyelerin üzerine ayırdığımız çikolataları ekleyelim ve bu enfes lezzetin tadını çıkaralım. Üzerindeki çikolatalar bir kaç dakika içinde eriyecektir.